BTW vorderingsservice Nikosax

Bespaart tijd, irritaties en geld! De bij de aanschaf van goederen of het betrekken van diensten in het buitenland betaalde BTW kunt u laten restitueren. Meestal gaat dit echter gepaard met heel veel formaliteiten. Nikosax neemt dit werk van u over en voltooid voor u de complete restitutieprocedure. 

Wat zijn de voordelen?

·         Snelle verwerkingstijd

·         Concurrerend aanbod

·         Vele jaren internationale ervaring

·         BTW-restitutie door heel Europa

Hoe werkt het?

1. Normale BTW-Restitutie
Na controle van de rekeningen conform de wettelijke bepalingen dient Nikosax de BTW-restitutieaanvraag in bij de belastingdienst in uw land. Nadat de restitutieaanvraag door de belastingdienst ontvankelijk is verklaard en uitbetaald, wordt de BTW minus het honorarium van Nikosax naar u overgeboekt.

2. BTW-termijnrestitutie
Bij deze wijze van restitutie wordt aan u de betaalde BTW minus het honorarium van Nikosax bij vooruitbetaling, 30 dagen na het einde van een kalenderkwartaal, betaald. U ontvangt uw geld voordat Nikosax de aanvraag heeft ingediend.

3. BTW-snelrestitutie

Bij deze wijze van restitutie wordt aan u de betaalde BTW minus het honorarium van Nikosax bij vooruitbetaling, 10 dagen na factuurdatum, betaald. U ontvangt uw geld voordat Nikosax de aanvraag heeft ingediend.

4. Restitutie dieselolieaccijnzen

Bij tanken in de landen België, Frankrijk, Italië, Slovenië en Hongarije is het mogelijk, de dieselolieaccijnzen gedeeltelijk terug te vorderen. Voorwaarde hierbij is, dat uw onderneming o.a. in de EU is gevestigd en uw voertuigen een toelaatbaar totaalgewicht van minstens 7,5 ton hebben, of bussen van categorie M2 of M3 zijn. Ook moet bij het tanken verplicht gebruik worden gemaakt van op kenteken gestelde tankpasjes. Wij verzorgen graag de aanvraag en de formaliteiten bij de betreffende overheidsdienst en zorgen daarvoor, dat uw geld zo ongecompliceerd mogelijk bij u terug komt.    

Acceptatie

Bekijk hieronder waar Nikosax de resititutieservice aanbiedt.

Voor niet in de EU gevestigde ondernemingen is de BTW-service slechts beperkt mogelijk.

In Zwitserland, Kroatië, Griekenland en Zweden is BTW-termijn-/-snelrestitutie op dit moment nog niet mogelijk.

In België, Frankrijk Italië, Slovenië, en Hongarije biedt Nikosax de dieselolieaccijnzenrestitutie aan.