EG Group
De organisatie

Op 16 april 2014 tekende Delek Europe Holding Ltd (een dochtermaatschappij van de Delek Group Ltd) een bindende intentieverklaring tot verkoop van 100% van de aandelen van Delek Europe BV aan de Londense investerings-maatschappij TDR Capital. 

De onafhankelijke exploitanten op het gebied van tankstations met convenience shopping, Euro Garages (Verenigd Koninkrijk) en EFR (Benelux en Frankrijk) bundelde vervolgens in oktober 2016 de krachten om als EG Group de Europees leider te worden in de sector.

Met deze nieuwe naam zet ons bedrijf een belangrijke stap. Meer dan ooit staan de schijnwerpers gericht op onze missie om de toonaangevende, onafhankelijke forecourt retailer van Europa te zijn. 

EG Group is gefocust om de business te laten groeien met een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsvolle, relevante producten en diensten, die we altijd met een glimlach aan onze klanten aanbieden. Op deze manier voorzien wij in de behoeften van iedere klant die onderweg is.

EG Group bedient ruim 3.500 benzinestations & convenience stores in Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en de UK en bouwt iedere dag verder aan ons groeiende netwerk.

Wij voorzien in de behoeften van iedereen die onderweg is met een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsvolle, relevante producten en diensten.

Het merk "The Texas Company" werd in 1902 opgericht in Beaumont, Texas door Joe S. Cullinan en Arnold Schlaet.

Geschiedenis EG Group

 • Mei 2007Delek Europe werd gevestigd als de Europese Energie Retail & Marketing-tak van Delek Group.
 • Augustus 2007Eerste acquisitie van substantiële operaties door de aankoop van retail activiteiten van Texaco in België, Nederland en Luxemburg. Dat waren ongeveer 870 tankstations.
 • Oktober 2010Uitbreiding door de aankoop van BP’s retail operaties in Frankrijk, wat toen bestond uit 412 tankstations.
 • Oktober 2012Delek Frankrijk tekent een akkoord met Esso voor de acquisitie van ongeveer 40 tankstations.
 • Augustus 2014Delek Europe wordt eigendom van TDR Capital LLP.
 • Februari 2015Delek Europe verandert haar naam en heet nu “European Forecourt Retail Group”.
 • Oktober 2016De onafhankelijke exploitanten op het gebied van tankstations met convenience shopping, Euro Garages (Verenigd Koninkrijk) en EFR (Benelux en Frankrijk) hebben de krachten gebundeld om Europees leider te worden in de sector.
 • Juni 2017Intervias Group is met ExxonMobil tot een overeenkomst gekomen voor de aankoop van 1.176 Esso tankstations verspreid over Italië.
 • November 2017EG Group is met ExxonMobil tot een overeenkomst gekomen voor de aankoop van 1.000 Esso tankstations verspreid over Duitsland.
 • Januari 2018
  EG Group en ExxonMobil in de Benelux kondigen aan dat EG Group honderden tankstations in de Benelux zal omkleuren naar ESSO-stations gedurende 2018.

Texaco: een rijzende ster!

Since 1902

Texaco is ontstaan in 1902 in Beaumont, Texas. De toen nog kleine handelsonderneming in olie werd "The Texas Company" genoemd, maar toen een verkoper de afkorting "Texaco" in een telegram zag, werd het onze bekende bijnaam.

De eerste Texaco-ster dateert van 1903, toen een 19-jarige Italiaanse raffinaderij-medewerker voorstelde om het vijfpuntige symbool van Texas te omarmden. Hij voegde later een groene "T" toe - een kleur die hij waarschijnlijk op de Italiaanse vlag baseerde. Na verloop van tijd veranderde het logo subtiel. 

In 1932 werd Texaco Fire Chief benzine geïntroduceerd, gevolgd door Sky Chief benzine in 1938 - waardoor kwalitatief hoogwaardige bezines met hogere octaangehaltes naar pompen in heel Amerika werden gebracht.

Ondertussen veranderden we ook onze look, met de witte met emaillen beklede nieuwe "banjo" -logo in 1936.

Uiteindelijk werd Texaco, het merk waarmee het publiek ons kende, in 1959 onze officiële merknaam.

In de jaren 1960 volgde diverse veranderingen zich snel op, maar automobilisten bleven hun weg vinden naar Texaco.

De langlopende reclamecampagne "Vertrouw uw auto aan de man met de ster" begon in 1962. In 1963 werd nieuwe versie van ons logo geïntroduceerd. Beiden zouden iconen van de weg worden voor een hele generatie.

Vanaf 1975 adverteerde Bob Hope "Mr. Texaco," voor een decennium Texaco in zijn TV shows.

De huidige ontwerp van de Texaco-ster werden in 1981 gelanceerd. In 2001 werden Texaco en Chevron samengevoegd tot ChevronTexaco. Niet lang daarna werd het kwalitatieve additief Techron toegevoegd aan elke soort brandstof.

Vandaag is Texaco actief in de VS, UK, Benelux en vele andere landen over de hele wereld. Overal zijn we klaar om u te helpen 'wherever you go'.